Klassieke Massage: eeuwenlang beproefd

Bij de klassieke massage gebruik ik technieken als strijken, drukken, kneden en kloppen. Dit neemt spierspanningen weg, zorgt voor een betere doorbloeding en voert afvalstoffen af. De massages hebben een rustgevende en reinigende werking. Al na één massage voelt u zich vaak fitter en energieker.

Deze massage wordt bijvoorbeeld toegepast bij:

  • spanning en/of stress
  • vermoeidheid
  • pijnlijke spieren
  • slechte doorbloeding
  • hoofd-, nek-, schouder- en/of rugpijn

Maar ook als er geen klachten zijn is een klassieke massage een weldaad voor lichaam en geest.

Werking klassieke massage

Naast gezond leven, gezonde voeding en beweging is aanraken en masseren van essentieel belang voor onze gezondheid. Massage is al eeuwenlang een natuurlijke manier om de balans in het lichaam te herstellen. Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft een Arabische oorsprong, waarbij “mass” staat voor “onderzoekend aanraken”.

Klassieke Massage is een behandelmethode die al rond het begin van onze jaartelling wordt beschreven in het klassieke Chinese boek Nei King en de Indiase Ayurveda. Hippocrates schreef al omstreeks 400 voor het begin van onze jaartelling dat een stevige massage toniserend en een zachte massage sederend werkt. Uit deze bronnen blijkt dat al in de oudheid gebruik werd gemaakt van deze massage.