Massages:
  Voetreflexologie
  Therapeutische
  Klassieke
  Stoelshiatsu
  Hotstone
  Shiatsu Ryoho
   
   Home
 
Wie ben ik
Prijzen
Contact
Links
Reacties
Nieuws
 

 

 

Therapeutische Massage

Bij Segmentale of therapeutische massage wordt gebruik gemaakt van technieken uit de Shiatsu en de klassieke massage om reflexzones te behandelen en klachten te bestrijden.
Onze wervelkolom is opgebouwd uit diverse segmenten. Vanuit elk segment sturen zenuwvezels een orgaan, spieren, botten en huid aan. Wanneer in één van de organen of een spiergroep een afwijking ontstaat, zal dit na verloop van tijd invloed hebben op andere onderdelen in hetzelfde segment (reflexzone). Bij een storing bijvoorbeeld in de maag zullen de spieren die door hetzelfde segment worden aangestuurd geprikkeld worden. Hierdoor ontstaat een hogere spierspanning. Als deze spanning te lang aanhoudt kunnen er spierpijn en ontstekingen optreden. Ook kunnen er in de betreffende huidzone oneffenheden en verklevingen ontstaan.
Door de segmentale massage worden verklevingen in het onderhuids bindweefsel en gespannen spieren weer losgemaakt, waardoor het evenwicht in de betreffende zone zich kan herstellen en de organen, spieren en huid weer optimaal kunnen functioneren.

Segmentale massage werkt o.a. bij:

Aan de hand van een intakegesprek maak ik een behandelplan en bekijken we hoeveel behandelingen er nodig zijn.